Н.Зеленогорски: Тефтерчето е само бледа следа
Н.Зеленогорски: Тефтерчето е само бледа следа / dbg.bg

Според Найден Зеленогорски, по времето на предишното управление, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е била използвана като наказателна бригада срещу хора, които не се подчиняват на управляващите, включително и срещу бизнеса.
Това коментира зам.-председателят на "Движение България на гражданите" на пресконференция дадена от него и Мегкена Кунева в цвнтралата на партията в София днес.

По думите на Зеленогорски фактът, че името му фигурира в тефтерчето на Филип Златанов доказва, че комисията е имала за цел да удари "Движение България на гражданите" преди
изборите.

Той посочи, че това съвпада с разкритията на Легия "Антимафия", че част от ръководството на партията, включително и лидерът й Меглена Кунева, са били подслушвани.

"Тефтерчето е бледа следа. Предстои да излязат информации колко човека са били мачкани, как са били рекетирани фирми, как са се отнемали бизнеси в полза на едни или други партийни кръгове", каза още Зеленогроски. Той припомни манипулациите срещу него на изборите в Плевен през 2011 г. и разказа как на втория тур дори е бил следен от ГДБОП.

Зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски коментира още, че и сегашното правителство, както и предишните нямат стратегия за Северозападния и Северния централен регион в България, които са най-бедните в ЕС. Той посочи, че един от основните проблеми остава транспортната инфрастурктура, заради която районите се обезлюдяват, жизненият стандарт спада и остават без инвестиции.