Момиченце е първото родено бебе в МБАЛ Света Марина в Плевен за 2017 г.
Момиченце е първото родено бебе в МБАЛ Света Марина в Плевен за 2017 г. / sveta.marina

Малката Цветослава с ръст 50 см и тегло 3,500 кг се е родила чрез естествено родоразрешаване в първите часове на нощта на 31 декември 2016 срещу 1 януари, 2017 г. в Акушерската клиника към МБАЛ "Света Марина" в Плевен.

Водещи раждането в празничната нощ са акушер-гинекологът д-р Александър Любенов и неонатологът д-р Максим Йонов.

Момиченце е първото родено бебе в МБАЛ Света Марина в Плевен за 2017 г
netinfo

Малката Цветослава е едно от 354-те бебета, родени в бутиковата Акушерска клиника към МБАЛ „Света Марина"-Плевен през изминалата 2016 г., съобщава Завеждащият клиниката д-р П. Партенов. Той уточни, че клиниката е база за обучение на студентите от специалността "Акушерство и Гинекология" към Медицински университет-Плевен и се радва на почти пълно, 100%-во запълване на легловата база, като много от майките са не само от Плевен, областта и близките градове, а и от градове като Велико Търново, Свищов, Габрово, Русе и др.

Д-р Партенов благодари на всички мами, че са се доверили на грижите на екипа му в тези най-важни за всяка майка дни, а на екипа на Акушерска клиника към МБАЛ „Света Марина"-Плевен пожела много здраве и да продължават да работят все така професионално, сърцато и всеотдайно.