Минчо Казанджиев награди отличените в журналистически конкурс
Минчо Казанджиев награди отличените в журналистически конкурс / netinfo
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев обяви наградите в конкурса „Ловеч – древен град, който твори своето европейско бъдеще” организиран от Съюза на българските журналисти – Дружество Ловеч и Община Ловеч по случай празника на града.

Участваха повече от 15 местни и централни медии, които трябваше да представят материали, публикувани в печатните медии или излъчени по радио и телевизионни предавания по след предварително обявени теми - европейска интеграция, социална политика, привличане на инвестиции и местна икономика и култура и история на града. Наградените бяха определени от жури с председател Петьо Блъсков, член на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти.

Кметът Минчо Казанджиев връчи грамоти и парични награди на отличените журналисти. Награда получи Светлана Трифоновска за серия публикации във вестник „Пари”, представящи посоките за развитие на икономиката, културата и историята на град Ловеч.

Отличие има екипът на кабелна телевизия „Опти спринт” – Троян за филма „Град на люляците” с автор Красимира Коларова и оператор Емилиян Ангелов, показващ картина от съвременния Ловеч, съхранил традициите от миналото. Яна Боянова – репортер от Програма „Хоризонт” на Българско национално радио, бе отличена за репортажа й „Разходка из Ловеч”, пресъздаващ типичната атмосфера на града от миналото и днес.

Кметът Минчо Казанджиев обяви и специална награда за журналисти от Ловеч за публикации в местния печат - Дарина Цветкова за материала й „Време е на картата на Европа Ловеч да е отбелязан като университетски град”, публикуван във в. „Ловеч прес”, в който се посочват аргументите, това да се случи скоро и Даниела Иванова – за репортажа „Ловеч – приказка с люляков аромат”, публикуван във в. „Стремление”, показващ погледа на млад човек към неговия роден град.

Кметът Минчо Казанджиев изрази специална благодарност към журналистическия екип на в. „Поглед”, които бяха медиен партньор в реализирането на инициативата.

Идеята на журналистическата гилдия от Ловеч е конкурсът да стане традиционен.