Ловешкият кмет настоява два дома за възрастни хора да бъдат преместени в града
Ловешкият кмет настоява два дома за възрастни хора да бъдат преместени в града / netinfo

Нужно е преместване на двата дома за възрастни хора от селата Сливек и Върбовка в Ловеч, каза кметът на Общината Минчо Казанджиев. Той постави въпроса пред зам.-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Според ловешкия градоначалник това ще доведе до създаването на по-добри условия за възрастните хора. Идеята е тези социални заведения да се обединят под един ръководен екип. Това ще даде възможност да се увеличат бройките на специалистите и ще се намалят текущите разходи, сред които основно място заема транспортът. В момента се заплащат транспортните разходи на всички, работещи в домовете, кара се и храна за хората. Двата дома се отопляват с нафта.

“При положение, че Ловеч е газифициран, този вид отопление е лукс. С депутата Донка Михайлова и с министър Емилия Масларова сме водили вече разговори за решаване на проблема с прeместването”, каза още Минчо Казанджиев."Аз съм сигурен, че този въпрос ще се реши, още повече, че във фонда, който отпуска средства за такива дейности, заложените пари за тази година са повече", каза зам.-министър Лазар Лазаров.

Той подчерта, че Министерството на труда и социалната политика винаги е подкрепяло усилията на местната власт за създаване на условия за по-качествени социални услуги и повишаване на стандарта на живот на хората от социалните заведения.