Ловешки футболисти ще участват в международен турнир
Ловешки футболисти ще участват в международен турнир / netinfo

Млади футболисти от Ловеч ще участват в Деветия международен футболен турнир за юноши от 10 до 14 юли в Ерфурт. Спортната изява за младежи е традиционна и са поканени отбори от партньорските градове на Ерфурт - от полския град Калиш, унгарския Гьор, Вилнюс – Литва, немския Майнц. В турнира участват и два ерфуртски отбора от дружества „ФК Ерфурт Норд” и „Мултикулти”.

Ловеч се представя от футболния отбор на „Литекс”, като младите футболисти са ученици от ОУ „Васил Левски”. Ръководител на групата е Николай Денчев, председател на ОС на БФС - Ловеч. С 12-те футболисти пътува треньорът Пламен Линков и лекарят на групата д-р Борислав Бочев.

Срещите са в две групи по четири отбора. Играе се всеки срещу всеки. След това четвъртите отбори от двете групи играят за седмо и осмо място, третите – за пето и шесто място, вторите – за трето и четвърто и първите за първо и второ място. Играе се на половин игрище, един вратар плюс седем полеви състезатели с четири резерви, обясни Николай Денчев.

Участниците в турнира ще бъдат посрещнати на 10 юли в Тържествената зала на Ерфуртското кметство от Дитрих Хагеман, ръководител на ресор „Граждански услуги и сигурност” в Градската управа на немския град. В свободната програма са предвидени туристически тур из града, разглеждане на Ерфуртския зоопарк, посещение на басейн и др.

Участието на ловешките футболисти в международното спортно събитие се реализира с подкрепата на Община Ловеч.