Либерали за община Плевен влизат в предизборната надпревара
Либерали за община Плевен влизат в предизборната надпревара / netinfo

Коалиция Либерали за община Плевен влиза в предизборната надпревара с листа за общински съветници и кандидати за кметове в три населени места, обявиха участниците в коалицията днес. В нея влизат местните структури на Българска партия Либерали, Новото време и Зелената партия.

Начело на листата са и местните лидери на трите представени в коалицията партии: Михаил Шишков, Мариана Ницелова и Валентин Колев. Коалицията ще участва със самостоятелни кандидати за кметове в селата Опанец, Гривица и град Славяново. В Плевен ще водим разговори за евентуална подкрепа с всички партии, издигнали кандидати освен БСП, но няма да подкрепим безпринципно никого, каза Михаил Шишков.

Лидерът на Новото време - Емил Кошкуков, който също присъства на обявяването, беше категоричен, че ще изискват от съветниците си да спазват трите задължителни принципа: достъпност, прозрачност и отчетност. Той коментира, че коалицията има достатъчно сили да спечели 2-3 до 4 места в местния парламент в Плевен.

Михаил Шишков обяви публично, че ще внесе предложение преди следващата общинска сесия за мораториум върху всички разпоредителни сделки до конструирането на реално функциониращ нов общински съвет.