Колорит грабнаха 17 награди от фестивал в Новосибирск
Колорит грабнаха 17 награди от фестивал в Новосибирск / netinfo

17 международни отличия са получили възпитаници на арт школа “Колорит” от 7-мия Международен фестивал ”Ехо от Елада” в руския град Новосибирск. Това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.

Повече от 10 години в Новосибирск съществува Асоциация на национално-културните автономии и организации. На 10-годишния юбилей на Асоциацията е посветен и конкурсът за детско и младежко изобразително изкуство, с тема културата на древна Елада.

Международният форум е организиран от Областната администрация на Новосибирск, Гръцката културно-просветна организация “Елпида-Надежда” и Новосибирската държавна архитектурно-художествена академия.

Хиляди деца и младежи от различни страни са представили в своите творби визията си за духовното и естетическо наследство на древна Елада като общочовешко богатство.

Журито е отличило с най-високото отличие – лауреат на конкурса 9 деца от школа “Колорит” и техния арт-педагог Майя Ананиева. Други 7 деца са отличени с дипломи за успешно представяне на международния форум.