Какво написаха вестниците днес
Какво написаха вестниците днес / netinfo
Фериботът Никопол – Турну Мъгуреле получи разрешение за експлоатация, това е заглавие от първа страница на вестник “Посредник”. Държавната приемателна комисия е установила, още в края на месец август, че комплексът е годен за ползване. В него са изградени множество сгради и съоръжения, а общата му стойност е 6,2 млиона евро.

И една тема, която напоследък много вълнува плевенчани е - докога ще има режим на водоподаването. От ВИК Плевен информират, че режим на водата през деня няма и не е имало, но въпреки валежите през последните дни нощният режим остава за неопределено време.

Нещо забавно от трета страница. Може би плевенски депутат ще танцува в “Денсинг старс”. От няколко дни сериозно се спряга името на Андрей Баташов като участник в новото телевизионно шоу. До сега обаче официално потвърждение на това предположение няма.

В “Посредник” може да прочетете и защо фермерите отново излизат на протест днес. Допълнителни искания имат млекопроизводителите и се заканват, че ще ги отстояват до край.

Днес Лидия Шулева пристига за семинар за европейските фондове и програми в Плевен. Това пише във вестник “Посоки”. Семинарът е на тема “Европейски фондове и програми – финансиране на бизнеспроекти” и се организира от Браншовата бизнескамара в Плевен съвместно с общината. Темите на семинара са свързани с финансирането на производствени предприятия, на селскостопанска дейност, на проекти за селски туризъм, както и финансиране на обучение и преквалификация.

Започна работата по новия план на вилна зона Табаковата чешма, това е най-голямата вилна зона от земи на собственици, раздавани навремето по различни постановления на плевенчани. Общо около 2000 – 2200 декара е площта.

Автопоход с над 500 участници и туристически събор ще събере инвалиди от пет области в Северна България в края на тази седмица край хижа Реселец, община Червен бряг. Среща от такъв мащаб на хората с увреждания се организира за първи път не само в региона, но и в страната, 11 лъча с участници, с автобуси и коли, от всичките 11 общини на Плевенска област, ще потеглят този ден рано сутринта от предварително определените сборни пунктове по места.