Хванаха трима обирджии-побойници
Хванаха трима обирджии-побойници / netinfo

Трима крадци, които заплашвали и връзвали жертвите на обирите си, са заловени от полицията. Двама от тях са на 20 години от Долни Луковит, третият е 26-годишен от Искър.

Престъпниците извършили първия обир на 27 февруари вечерта в дома на 85-годишен самотноживеещ старец от Долни Луковит. След като проникнали в жилището на мъжа през незаключената входна врата, те му нанасели удари по главата и тялото, съборили го на пода и го вързали. По-късно задигнали от дома му 3 000 лева. Второто нападение крадците извършили на 15 март в жилището на 93-годишен от същото село. Около 21.00 часа те разбили входната врата и след като го пребили, откраднали 400 лева.

След задържането на крадците е установено, че 26-годишният има има три присъди от Районните съдилища в Кнежа и Плевен. В полицията в Долни Дъбник той има шест регистрации за кражби, хулиганства, шофиране в нетрезво състояние. Другите двама обирджии нямат криминални прояви. Предстои да бъде установено и съпричастността им към престъпления, извършени в столицата. На тримата заловени е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража" от Софийски градски съд.