Георг Спартански: Това е бюджет на стагнацията и статуквото
Георг Спартански: Това е бюджет на стагнацията и статуквото / archiv.DarikNews

От партия и Сдружение "България на гражданите" изразиха неудовлетворение от проведеното обществено обсъждане на проекто бюджета на Община Плевен за 2013 година.

Председателят на Сдружение „България на гражданите" Георг Спартански коментира на пресконференция с журналисти, че всъщност не е бил представен проектобюджет, а водопад от цифри, целящ "да удави слушателя и да избие от главата му всякакви представи за това какъв бюджет се планира за Община Плевен".

Според Спартански, хаосът от цифри показва, че тези които са работили по този проектобюджет нямат за цел действителното запознаване на местната общност с бюджета като инструмент за правене на политика. "Не ни бяха казани никакви конкретни цели и никакви политики които ще бъдат провеждани чрез инструментариума на бюджета", каза той.

Георг Спартански коментира обема на бюджета за 2013-та, който от 64 млн. за 2012 г. се предвижда да бъде 66 млн. като каза, че за него това е бюджет на стагнацията и на статуквото. Освен това според него е очевидно че общинското ръководство не предвижда развитие на община Плевен през тази година, посредством инструментариума с който бюджета разполага, а това е явен знак за липса на капацитет у управляващите.

На пресконференцията присъстваха още Стефан Милев, областен координатор на „Движение България на гражданите"- Плевен, общинският председател на местната структура Христо Таслаков и Преслав Гайдарски - ръководител  в секторна политика Земеделие и развитие на селските райони на „Движение България на гражданите"- Плевен.