„Да създадем заедно България 2020 стартира в Плевен
„Да създадем заедно България 2020 стартира в Плевен / dariknews.archive

Областен информационен център в Плевен започна кампания, посветена на новите оперативни програми за периода 2014-2020 г. Тя е част от мащабна национална инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Целта е нуждите на гражданите да се обвържат с реалните възможности по програмите, както и с потенциалните бенефициенти, които могат да ги реализират. Кампанията ще премине под надслов „Да създадем заедно България 2020" в два основни етапа.

Първият етап е насочен към широката общественост във всички общини от областта. В открити приемни гражданите ще имат възможност да заявят какво искат да променят в своето населено място или община с европейските средства за периода до 2020 г. Предложенията на участниците ще се събират чрез специално разработена анкетна карта, в която те могат накратко да опишат своите виждания за развитие на селото, града или общината. Всеки ще получи актуална информация и материали, свързани с новите програми и възможностите за финансиране на проектни идеи със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Графикът за откритите приемни по общини за област Плевен вече е готов, информираха още от ОИЦ - Плевен. Първите срещи са на 17 март в град Долни Дъбник от 11:00 ч., и в Червен бряг от 15:00 ч. На следващия ден - 18 март, сряда са срещите в градовете Искър и Кнежа, а на 19 март /четвъртък/ от 10:00 ч. е срещата в Плевен.