Цецка Цачева ще бъде специален гост на национална среща на НСОРБ в Плевен
Цецка Цачева ще бъде специален гост на национална среща на НСОРБ в Плевен / dariknews.archive

Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ ще проведе втората национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Плевен. Събитието, което се организира със съдействието на общината-домакин, е на 12 и 13 март в хотел „Кайлъка". Срещата ще бъде под патронажа на Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Откриването е на 12 март, четвъртък, от 16:00 часа с Обща пленарна сесия.

Целта на срещата е да даде възможност за дебат и обмен на практики в реализирането на стопанската дейност на общините. В програмата на форума са предвидени четири паралелни сесии, всяка от тях с основна тема. Участниците ще обсъждат въпроса за комуналните услуги като механизми за повишаване на конкурентоспособността и постигане на финансова устойчивост. Програмата включва дебат и по въпросите за общинското здравеопазване, качеството на услугите в сферата обредни дейности и нуждата от промени в нормативната уредба в тази област. Ще се дебатира и на тема „Различни сфери на дейност и разнообразни услуги - еднакви предизвикателства и специфични решения".

От страна на НСОРБ в събитието ще участват Гинка Чавдарова, изпълнителен директор и Благой Станчев, парламентарен секретар.

Специален гост на форума ще бъде председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

В началото на декември 2014 г. Общото събрание на НСОРБ прие промени в устава на организацията. Според тях, търговските дружества, чийто капитал е с над 50% общинска собственост, имат право да членуват в Сдружението като асоциирани членове.