Болницата в Левски вероятно ще остане без вътрешно отделение, възможни са протести
Болницата в Левски вероятно ще остане без вътрешно отделение, възможни са протести / netinfo

Болницата в Левски, област Плевен, е една от добрите общински болници в страната, но заради новите изисквания вероятно ще остане без вътрешно отделение. Това каза директорът й д-р Людмил Великов на Дарик в предаването „Кой говори". По думите му, в болницата и в града има напрежение, възможни са и протести.

На въпрос къде ще се лекуват хората, които имат проблеми или вътрешни болести, д-р Великов отговори, че най-близката болница е в Плевен. Плевен е на 50 км от Левски. Всъщност разстоянието не е толкова голямо, но хората, които обслужваме, не са толкова богати, повечето са пенсионери.

И при тях дори и 30 км да са е проблем. Билетът с влака струва около три лева, с автобуса е около шест лева, така че за тях пътуването ще е проблем до там. Другият проблем, да речем, че ако се признае специалността вътрешни болест, аз отговарям за това да имам по двама специалисти за клинична пътека - един тесен специалист и един специалист вътрешни болести".

Неврологично отделение също може да бъде закрито, защото медиците, с които разполага, не покриват нужната квалификация, посочи д-р Великов.