Благотворителен концерт събира средства за реставрацията на храм Света Троица
Благотворителен концерт събира средства за реставрацията на храм Света Троица / archive.dariknews

На 21 ноември - Деня на християнското семейство, отбелязван като Въведение Богородично, в зала "Катя Попова" в Плевен ще се проведе благотворителен концерт, на който ще се събират средства за подпомагане на реставрацията на храм "Света Троица" в Плевен.

Това съобщи за Дарик отец Венци - председател на църковното настоятелство при храм "Света Троица". Концертът е организиран от Община Плевен, Църковното настоятелстви при храм ‘Света Троица", женското дружество "Развитие" и читалище "Пробуда-1990".

В програмата на концерта са включени индивидуални участници, художествени състави от Центъра за работа с деца в Плевен, балетна школа "Спирит" при читалище "Христо Ботев" и вокална група "Ботевци пеят" от НУ"Христо Ботев" - Плевен с ръководител Валентина Николова.

"Ние сме започнали реставрацията, но свършиха средствата. Вече привършваме централната част и ще започваме южната част на църквата, за която са необходими около 22 000 лева и затова правим този концерт, за да можем да съберем някаква сума, с която да продължим ремонта на църквата", каза отец Венци.

Благотворителният концерт е на 21 ноември от 18:00 часа в зала "Катя Попова".