Бедни и бездомни в Червен бряг отново ще получават безплатен обяд
Бедни и бездомни в Червен бряг отново ще получават безплатен обяд / DarikNews.bg

Обществена трапезария стартира отново в Червен бряг, съобщават от пресцентъра на местната администрация. От социалната услуга ще се ползват 99 човека.

Това са лица или семейства, чийто доход за предходния месец е по-нисък от определения диференциран минимален доход, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Безплатен топъл обяд ще могат да получават и самотно живеещи хора с минимални пенсии, скитащи и бездомни с доказана липса на доходи. Услугата стартира на 1 октомври и ще продължи в рамките на 65 работни дни - до 31 декември 2010 год. Безплатната топла храна е обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.

Обществената трапезария е финансирана от Министерството на труда и социалната политика и Фонд „Социално подпомагане", на стойност 14 157 лв. Обществена трапезария е разкрита на ул."Цар Асен " № 14 в Червен бряг. Храна ще се раздава всеки работен ден между 11.00 и 13.30 часа, уточняват от общинската администрация.

Услугата стартира успешно през миналата зима като показа изключителна ефективност, затова тази есен Министерство на труда и социалната политика одобри продължаването на проекта. Миналата година от безплатния обяд се възползваха 110 души.