Ангел Бончев е новият изпълнителен директор на Спартак
Ангел Бончев е новият изпълнителен директор на Спартак / spartak.pl

Ангел Бончев е новият изпълнителен директор на Спартак, а Стефан Колев ще заеме поста старши-треньор. Пресаташето на футболния клуб Тони Вашков съобщи още, че те вече са представени на футболистите от новия шеф на борда на директорите Кирил Тодоров и от адвокат Димитър Димитров.

Стефан Колев е петкратен шампион на България - по един път с ЦСКА, Левски и Славия и два пъти с Литекс. С такова постижение не може да се похвали нито един български футболист. Той е играл в отбора на "Спартак" през сезон 2000/2001 в надпреварата за включване на отбора в "А" група.

Като треньор, Колев е работил в школата на "Славия" като спечелва историческа първа титла с отбора на юношите старша възраст. След това е поканен да води Спортист - Своге по време на участието на тима в елита, а после се завръща в школата, от която е тръгнал към големия футбол, а именно тази на "Левски" - София.

Ангел Бончев е добре познато име в българския футбол като президент на Литекс - Ловеч.

Срещата на Бончев и Колев с футболистите е завършила с пожеланието загубата от Любимец да е последната за сезона и от новия Спартак да играе в "А" група, каза още Тони Вашков. Той съобщи за Дарик, че на 21 март - четвъртък, "Спартак-1919" ще играе срещу "Литекс". Срещата е от 16:00 часа в Ловеч.