Акцентите в Посредник на 26 май
Акцентите в Посредник на 26 май / netinfo
На добър час на випуск 2008, това пожелават от първа страница колегите от вестник „Посредник” на завършващите тази година средното си образование. Днес в изданието може да прочетете и да видите, разбира се, тъй като има богат снимков материал, как плевенските образователни училища и професионални гимназии изпратиха своите зрелостници.

Вчерашните, днешните и утрешните лица на Плевен във фотоси, така е представена фотографската изложба на десет фотографи, наречена „Плевен вчера, днес и утре”, подредена в къщата на художниците. Тя пресъздава желанието на авторите да обхванат трите времеви пласта, като ги въведат в руслото на образите. Някои от авторите са нашите колеги фоторепортери Мариана Гарванска, Юрий Конов, Георги Попов, Георги Георгиев – Чарли.

От ГЕРБ коментират назначаването на служител по нередностите в Община Плевен, който от края на април следи чиновниците. Тези функции в момента се изпълняват от секретаря на общината Таня Стефанова, а Цецка Цачева от ГЕРБ отправя питане какви са толкова нередностите, които налагат назначаването на специален служител.

Плевен остава без военна учебна база, пише още в „Посредник” днес. База „Христо Ботев” ще бъде закрита официално на 28 май. 107 години след като е създадена в своя първообраз – Школа за запасни подпоручици от пехотата, преминала през Национална школа за запасни офицери, за да стигне до УБ „Христо Ботев”.

Само символично ще протестира плевенската общинска транспортна фирма „Автобусни превози”. Върху стъклата на автобусите ще бъдат поставени стикери „Стачка”, но нито една автобусна линия няма да бъде спряна, според директора на фирмата Иван Стефанов.

Да се забрани музиката след 22 часа в заведения с открити тераси, това предлага общинския съветник Ивайло Атанасов.

И нещо интересно от Ловеч. Дневен център и Защитено жилище за хора с психически увреждания откриват в града на люляците. Там ще бъдат обгрижвани 30 души, а персоналът от 15 души ще премине специално обучение.