Акценти от Посредник днес
Акценти от Посредник днес / netinfo
На страница първа от вестник “Посредник” днес е поставен материал озаглавен “Обръщение на обикновения пешеходец”. Има и снимка показваща неправилно паркирал автомобил на улица “Дойран”, което не e сензация, а ежедневие. Обикновеният пешеходец пита къде е полицията и паяка, който да махне возилата оставени от собствениците си не там където трябва. Желанието на обикновеният пешеходец е просто да може да минава по тротоарите, които оказва се не са за пешеходците, а за колите.

С шест проекта по Програма за трансгранично сътрудничество България – Румъния може да стартира Еврорегион “Плевен – Олт”, научаваме още от първа страница на вестника. Приоритетите в работа и на двата региона са свързани с подобряването на бизнес средата и инфраструктурата от двете страни на Дунав, развитието на туризма и дейностите за отдих и забавления.

От Бюрото по труда търсят роми със средно образование, които да агитират безработните си събратя за работа. Това ще е част от националната програма “Активиране на неактивните лица”. Ще се търси ромски “медиатор”, който да привлича обезсърчените безработни от ромски етнос, които не са регистрирани в Бюрото по труда.

Гаф изправи на нокти учители по руски език, от министерството реагираха бързо, това е заглавие от вътрешните страници на “Посредник”. Вчера петокласници са държали изпит по руски език, като част от така нареченото “външно оценяване”. Ключът за теста с верните отговори, обаче изненадал учителите, които открили 13 грешки в него от общо 25 въпроса. След обаждане в Министерството от там са изпратени верните отговори.

Копие на Мавзолея “Свети Георги Победоносец” ще поставят в Парка на дружбата в Ростов. Повод за това е 45 годишнината от подписването на договора за партньорство между Плевен и Ростов на Дон. Очаква се скоро в Ростов да има и българско консулство.

От страниците на вестника може да получите и разяснения относно въпроси свързани с тримесечното отчитане на тока.