Акценти от Посредник днес
Акценти от Посредник днес / netinfo

Със страхотна снимка на рок групата Twisted Sister ни посреща тази сутрин вестник “Посредник”. На първа страница на изданието колоритните музиканти са запечатани от фотоапарата на колегата Юрий Конов.

Областна целева програма по енергийна ефективност ще обсъждат днес в Плевен. Ще бъде направен списък на сградите, подлежащи на задължително сертифициране по Закона за енергийната ефективност, това са сгради предложени за енергийно обследване през 2009 година.

Финансистите в армията вече имат нов празник. Армията има още един празничен ден в календара си, това е 8 юли. Денят е обявен за празник на финансовите органи от Министерството на отбраната и армията.

Стражица напомни за себе си вчера, това е друго заглавие от ежедневника. В Плевенско земетресението е усетено много слабо само по високите етажи. Вчерашното земетресение с магнитут 4,3 по скалата на Рихтер е с епицентър в района на Стражица и село Асеново. Няма данни за жертви от труса.

Като превантивна мярка за последици от бедствия в Летница ще бъде създадено доброволно формирование на Гражданска защита. Целта му е да се осигури възможност при евентуални бедствия обучени хора да реагират бързо и на място, а не да се чакат специалистите от Ловеч. На територията на Общината потенциална опасност представлява река Осъм, която при високи води често се затлачва и залива околността.

И Плевен ще се включи в проявите за Деня на българския спорт - 17 май. В олимпийската 2008 години всички спортни центрове в страната работят активно, подготвяйки бъдещите олимпийски надежди. Общинските ръководства по места пък са обхванати от общи инициативи. Една от тях е състезанието по баскетбол ”Битка на градовете”, което ще се проведе на централния градски площад на 17 май от 14 .00 часа. Организатори на проявата са Община Плевен и Дарик радио.