Акценти от Посредник днес
Акценти от Посредник днес / netinfo
Пращали ли са ви за зелен хайвер? Случвало ли ви се е точно когато сте с най-високите обувки и сутрин влезете в офиса, да ви изпратят спешно на важна среща? Докато тичате и токчето ви хлътне в някоя поразкъртена плочка, сигурно съвсем не ви е весело. Цялата измислена история, завършваща с думите :”Та днес е първи април”” разказва на първа страница на всекидневника “Посредник” Мариана Гарванска. В броя на стр. 4 за деня на хумора и шегата по традиция гостуват автори от Плевенския клуб на сатирика, какви са най-добрите шеги, погодени на днешния ден, четете на стр.5, а анкетата на тема Лесно ли се връзвате на лъжи, може да прочетете на стр.24.

В днешния брой на “Посредник” четете и че в делото срещу избора на общински съветници братовчед на съветник за малко не провали експертизата. Процедурен шок предизвика новината, че едно от вещите лица, участвало в изготвянето на тройната експертиза по делото, е братовчед на избран от листата на коалиция “Заедно за община Плевен” представител.

На 3 април – предупредителна стачка в ЧЕЗ, още един материал от броя на “Посредник”. В четвъртък от 9 до 10 часа служителите на ЧЕЗ на територията на цяла Западна България, която ЧЕЗ обслужва, няма да работят. Едночасовата предупредителна стачка е обявена от синдикатите в дружеството. По време на стачката няма да се работи и е възможно крайните потребители да усетят това. Т.е. токът няма да спира, но ако има авария, тя ще бъде отстранена по-късно.

Еврорегион Плевен – Олт вече има и своите културни връзки, пише още “Посредник”. Деца и учители от Крайова, Слатина и Добрецу бяха в Плевен и община Долна Митрополия. Разговорът в събота е започнал с темата за връзките между България и Румъния, и за предстоящото на 24 май пускане на ферибота Никопол-Турну Мъгуреле. Очаква се на церемонията да присъстват и президентите на двете държави.