Слави Бинев: полицейският ботуш на ГЕРБ не може да смачка хората с достойнство
Слави Бинев: полицейският ботуш на ГЕРБ не може да смачка хората с достойнство / netinfo

"Полицейският ботуш на ГЕРБ не може да смачка хората, които искат да живеят нормално, които вярват в бъдещето, които искат да бъдат не само имагинерни членове на ЕС, а да живеят като европейци. Ще се опитаме да бъдем не лява или дясна формация, а формация с претенции за повишаване стандарта на хората".

Това заяви на пресконференция в Кърджали председателят на ГОРД Слави Бинев. Той заедно със заместника си Румен Ралчев, секретарят на организацията Слави Георгиев и Юлияна Дончева пристигнаха в града край Водното огледало за да представят председателят на местната структура Пею Недялков и да се срещнат с гражданите на областния град.

По думите на Бинев в момента България се управлява от диктатура начело с министър-председателя Бойко Борисов. „Всяко нещо - от волейбола, до ядрената програма на страната се определя от един единствен човек, който държи дистанционното. Всички останали са за дизайн", коментира Слави Бинев. Според него в момента „държавата не е на автоматично, а на ръчно управление и този, който държи това управление си играе като с видео игра, а това е много опасно".

„Това което се опитваме да направим е да съберем всички политически сили, които не са оцапани от грешките до момента. Водим разговори с много политически сили и се опитваме да направим един политически съюз, който да прерасне в коалиция за  изборите. И това да бъде истинската опозиция", заяви Бинев. По думите му той и съмишлениците му ще се опитат да съберат разумни хора с достойнство и хора експерти в своите области. 

„Не са тайна нашите прекрасни отношения с Любен Дилов-син, който представлява „Гергьовден", с Юлияна Дончева, която представлява „Новото време", с Валери Стоянов от  Национален фронт за спасение на България, с ВМРО", уточни  Слави Бинев. Той обаче изключи всякаква възможност за съюзяване с ДПС без да си затваря вратичката за разговори с техни представители.