Николай Мартинов е победителят в Survivor: Островите на перлите
Николай Мартинов е победителят в Survivor: Островите на перлите / netinfo

Победителят в Survivor: Островите на перлите, човекът, който спечели вота на публиката, 250 000 лева и титлата "единственият оцелял" стана Николай Мартинов.

"Явно публиката ме е оценила. Аз наистина играх за публиката на България и тя сега ми се отблагодари", каза победителят.

Тримата сървайвъри, стигнали до финала бяха Николай Мартинов, Спас Стоянов и Силвия Димитрова. Общия брой на гласовете при определяне на победителя беше 10, като журито разполагаше с 9 гласа, а последният беше вотът на зрителите.

Спас и Николай получиха равен брой гласове при гласуването на 9-членното жури – 4 гласа за Николай, 4 гласа за Спас и 1 глас за Силвия.

Зрителският вот реши кой да бъде "единственият оцелял" в Survivor: Островите на перлите.

"Заслужавам тази награда затова, че минах през деветте кръга на ада, за да стигна до финала, защото бях непобеден, защото бях най-силният играч, прекарах много тежки дни и нощи, часове на предела на силите си. Може би слабите ми места са, че бях много директен", заяви преди гласуването Николай, попитан защо точно той би трябвало да вземе наградата. "Най-силното нещо което оставих след мен е, че за мен се говореше 52 дни".

За мен няма толкова голямо значение дали ще взема парите, за мен има значение, че съм трогнал цял един народ с играта си, сподели още Ники.

Николай Мартинов е на 40 години, роден в София, зодия Скорпион. Висок е 184 см.

По професия е инструктор по екстремни спортове, с висше образование. Любимият му филм е "Пеперудата". Мисията му в Survivor беше: Да защити честта на фамилията си.