Кърджали - столица на кърменето
Кърджали - столица на кърменето / netinfo

Кърджали е избран за столица на Седмицата на кърменето, която се отбелязва от 1 до 7 август. Мотото на седемдневката е "Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?", а целта е да бъдем подготвени за оказване на помощ на кърмещи майки в извънредни ситуации.
Болницата в Кърджали е една от първите, която заслужи приза на УНИЦЕФ и на Световната здравна организация "болници - приятели на бебето", обяви Теодора Каракостова, член на Българския национален комитет "Заедно за децата", който работи по програма на двете световни организации.
Днес в Кърджали се провежда Ден на отворените врати в рамките на Седмицата на кърменето. От 13 до 17 часа ще бъдат консултирани майки безплатно с проблемите на кърменето в клуб "Червеното". В неделя пък ще се проведе хепънинг от 9 до 18 часа под надслов "В парка всички заедно" Това ще стане в парк "Горубсо" до паметника на първата целувка.
Изпълнителнят директор на МБАЛ д-р Тодор Черкезов подари на неонатологично и родлино отделения телевизор и DVD. Завеждащата неонатологично отделение д-р  Жечка Велева сподели, че притях няма родилка, която да не е убедена, че трябва да кърми.