Кърджали - част от Световния пробег на хармонията
Кърджали - част от Световния пробег на хармонията / netinfo
Кърджали е сред българските градове, през които ще премине Световния пробег на хармонията. Международен отбор от чужди и български спортисти ще пристигнат в Кърджали на 29 юли 2008 г. Група местни спортисти ще  посрещнат атлетите  на площад”Освобождение” около 16.40 часа. По бул.”България” ще се състои общ маратон до сградата на общината. Кметът инж.Хасан Азис ще приеме официално горящия факел, който е символ на стремежа към единна планета. Предвидена е програма с участието на Духовия оркестър, Гвардейския отряд, Мажоретния състав и Общинския център за култура и младежки дейности.

На 30 юли 2008 г. в 9.00 часа маратонците ще бъдат изпратени от хотел „Кърджали” по бул.”Беломорски”- ул.”8-ми март” – до пътя за Смолян.

Световният пробег на хармонията е гражданска спортна инициатива, насърчаваща разбирателството, приятелството и хармонията в света. Това е щафета, в която група бегачи от различни страни пренася горящия факел през над 100 страни. В България те ще бъдат посрещнати в още няколко градове.