Божидар от Кърджали обиколи  България пеша
Божидар от Кърджали обиколи България пеша / netinfo

23-годишният Божидар Антонов, пробягъл над 1500 км.,  пристигна в Кърджали.Той бе посрещнат от свои приятели и почитатели.
Обиколката на страната бе голямо предизвикателство за мен, благодаря на всички, които ми помогнаха. Мечтата ми е да обиколя и света, бяха първите му думи.
Кметът инж. Хасан Азис лично поздрави Божидар за неговия успех и му подари символа на града - кристално кубче с герба на общината. Г-н Азис обеща и подкрепа при реализирането на следващото сериозно изпитание .
Точно преди месец, на първи юни, от площада пред паметника на В.Левски в Кърджали Божидар Антонов стартира своя дълъг пробег из България .В продължение на 31 дни преминава през 20 селища / Кърджали – Смолян -Доспат -Гоце Делчев -Сандански - Благоевград -Дупница -София - Враца -Плевен -Велико Търново- Шумен - Варна -Бургас -Царево - Елхово -Тополовград – Любимец – Кърджали /. На ден преодолява средно от 50 до 65 км. Вложените средстава за цялостната екипировка , нощувки , храна , медикаменти са около 4 хил .лв.
Божидар Антонов е завършил СОУ “Отец Паисий,” занимавал се е активно със спорт в продължение на 7-8 г. - баскетбол и лека атлетика .Преди три години заминава заедно с родителите си за Чикаго, САЩ, където и в момента живее семейството му. Помага в строителната фирма на баща си, но иска да продължи образованието си. Приет е в един от университетите в Чикаго, но иска да се върне в България и кандидатства в Националната спортна академия.
През юли и август младият кърджалиец ще работи като спасител в Ахтопол и ще се подготвя за новата обиколка. Смята да стратира околосветския пробег през септември т. г. . Вярва, че може да се справи и с новото предизвикателство . Амбициран е да запише името си в Книгата на рекордите и вярва , че по този начин ще спечели много нови приятели за Кърджали от България и чужбина.