Над 1000 картини на Деветият национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа"
Над 1000 картини на Деветият национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" / Дарик,архив
Стартира 12- тият национален конкурс за детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА”-2019 г., организиран от Община Кюстендил и ХГ „Владимир Димитров-Майстора”. Творбите на участниците се очакват до 9- ти март 2019 г. в отдел ”Култура и духовно развитие” на Община Кюстендил, на ул.Търговска № 6.

”Темата „Пролет върху листа” е свободна и креативна. Вие имате възможност  да изявите своето творчество, да импровизирате с различни изобразителни материали и да създадете пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония. С поставеното начало на конкурса през 2008 година, пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България”, коментира  Димитринка Укалска, началник отдел „ Култура и духовно развитие”.

През изминалите години конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество  и се радва  на много широка популярност в цялата страна. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 20 март, в представителна изложба на класираните творби във Възрожденското училище на гр. Кюстендил.
 
Община Кюстендил