Зам.- министър Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов наградиха пожарникари и горски служители
Зам.- министър Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов наградиха пожарникари и горски служители / Иво Кирилов, Дарик

Зам.- министър Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов наградиха в Кюстендил пожарникари и горски служители, участвали в гасенето на пожара в НП „Рила".

Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова е награден с Почетен знак на МВР - II степен, главен инспектор Светослав Георгиев РДПБЗН - Кюстендил, а 8 служители на РДПБЗН са наградени с колективна парична награда. Министър Бъчварова награждава тези служители за проявения висок професионализъм и съществен принос при овладяването на пожара, възникнал в НП „Рила" в края на юли т.г. Колективната награда е за гл. инспектор Наско Васев, гл. инспектор Стефан Тахтаджийски, младши експертите Антон Тончев Наско Стаменков, Кирил Николчов, Камен Стоянов, Красимир Илиев и Радослав Наков.Със заповед на министър Бъчварова е награден с Почетен медал на МВР инж. Василий Маринковски - н-к на отдел „Опазване, превенция и защита на ДГТ и ползване на дървесина". Наградата на инж. Маринковски е за съществен принос при овладяването на пожара в НП „Рила", който възникна в края на юли т.г.


„За пореден път съм тук в Кюстендил, за да наградя наши служители оценени по достойнство от ръководството на МВР. За мен винаги е било удоволствие да идвам тук по такива поводи. През тази година Кюстендилска област бе една от най- натоварените. В момента пожарната обстановка тук е стокойна. За мен е изкючително приятно да присъствам на едно такова мероприятие, на което нашите момчета получават заслужените благодарности от МВР", заяви главен комисар Николай Николов.


Зам.- министър Ципов поднесе на служителите на РДПБЗН поздравите министър Бъчварова на Политическия кабинет на министерството и личното си огромно уважение към служителите както по случай Празника, така и за самоотвержената им дейност при потушаването на пожара в НП „Рила".


„Искам да ви поздравя по повод професионалният празник. Да ви поздравя и с наградите, които получихте. Отнасям се с огромно уважение към вашата работа. Еждневно изпълнявате служебния си дълг при изключителен риск. Смятам, че е необходимо да покажем на обществото, че стоим на мястото си изпълнявайки еджедневно своя дълг и защитаваме живота и здравено на всички граждани", каза зам.- министър Красимир Ципов.


Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев сподели и лични впечатления от дните, в които екипите работиха на терен и смята, че няма материална награда, която да замени получените отличията. Напълно заслужени.
Кметът Паунов подчерта в поздравлението си, че хората тежат на мястото си, радвам се, че семействата ни и обществото разчитат на тях.


Днес получиха наградите си и 45 служители на РДПБЗН - със заповед на директора на РДПБЗН комисар Гроздан Христов те са наградени с писмена похвала. Сред тях е и старши инспектор Росен Калфин - началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност". А наградата е за съществен цялостен принос във всички професионални дейности.На церемонията присъстваха и областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев, кметът на Кюстендил Петър Паунов и директорът на ОД на МВР- Елиан Стамболийски и директорът на Югозападно държавно предприятие- Благоевград Дамян Дамянов.