Загубите на вода в Кюстендил намаляха с работата по ИСПА
Загубите на вода в Кюстендил намаляха с работата по ИСПА / netinfo

  Загубите на вода в Кюстендил са намелели с работата по проекта за подмяна на водопровода и канализацията по ИСПА, каза в ефира на Дарик областния управител Любомир Анчев. Преди началото на проекта за града са подавани 240/250 л в секунда. "В момента подаването на вода е доста по- малко, а налягането при крайния потребител е по- високо", коментира Анчев.

 Областния управител припомни, че загубите, които отчиташе водното дружество в Кюстендил преди началото на реализацията на проекта по ИСПА бяха в рамките на 65- 70%. Според областния управител намаляването на загубите на вода ще се отрази в бъдеще и на стойността й, която плащат кюстендилци.

 "Оптимист съм за приключването на проекта ИСПА в Кюстендил в срок", каза в ефира на Дарик Анчев. "Надявам се и общината да съдейства, а след приключването на проекта градът да заприлича на европейски областен град", коментира той.

 "Не мога да избягам от проблема с безводето в с. Усойка. На страната на хората съм. Проведох срещи с директорите на водните дружества в Кюстендил и Дупница. Въведеният режим на водата в селото се спазва с леки нарушения. В понеделник предстои нова среща за търсене на решение на проблема", добави Любомир Анчев.