Влизане в Б група и качествена школа е целта на ФК Кюстендил
Влизане в Б група и качествена школа е целта на ФК Кюстендил / Влади Владимиров

Влизане в професионалния футбол и "Б" група, и създаване на детска юношеска школа е целта на новото ръководство на ФК "Кюстендил". Намеренията обявиха на пресконференция двамата президенти на клуба Светослав Григоров и Даниел Костадинов, както и директорът на школата и треньор на мъжкия отбор Иван Маринов- Маслара. Треньори в школата ще бъдат Красимир Петков- Пинко и Пламен Петров- Бързака.

"Средствата са осигурени. Съжалявам, че не стана планираното обединение с ФК "Бузлуджа", но причините не са в нас, а в поведението на г- н Велинов", каза Даниел Костадинов. Той е кюстендилец, собственик на две строителни фирми в София.

Светослав Григоров основава ФК "Кюстендил" преди 3 години. "През това време сме лидери в регионалната група "Осогово", имаме и детски отбор. Искаме да направим нещо повече от това, амбициите ни са големи", каза Григоров.

Влизане в "Б" група и качествена школа е целта на ФК "Кюстендил"
netinfo

Иван Маринов допълни, че тази пресконференция се прави, за да стане ясно, че не става дума за еднодневка, а за сериозни намерения.

"От 10 години в Кюстендил не се прави футбол, а се имитира футболна заетост. До 2, 5 години ще влезем в "Б" група. От доста време Кюстендил няма отбор, който да радва хората. На стадиона идват един файтон хора. Това мен не ме радва като бивш футболист и треньор", коментира Маслара. Той допълни, че за децата вече е осигурена професионална екипировка, каквато малко отбори имат.

От клуба изразиха надежда, че ще получат подкрепата на Община Кюстендил, като база, която да ползват.

"За 1 ,5 години ще направим школа, която да се конкурира не със "Студена", а със софийските отбори и тези от Благоевград. Няма да крадем деца и няма да кажем лоша дума срещу другите два футболни клуба", заяви Иван Маринов. Отборите от школата ще започнат участие в следващото първенство 2012 / 2013 г., като до лятото ще подготвят деца, които не са в други отбори.

Пресконференцията води Милен Порожанов.