/ netinfo
Високопроходим автомобил получи РДПБЗН-Кюстендил. Автомобилът бе предоставен от кмета на Кюстендил Петър Паунов и от представителя на софийското дружество-дарител Борис Редански

Парад на пожарната техника в Кюстендил

Служителите на РДПБЗН ще ползват високопроходимия автомобил за извършване на разузнаване, превоз на хора и оборудване до труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил под формата на дарение от софийско дружество.

Комисар Георгиев мотивира нуждата от такъв автомобил с реалностите - повечето от населените места са в планински и полупланински и трудно достъпни райони с липсващи пътища и постоянни водоизточници.

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН  Кюстендил
netinfo

За гасенето на възникнали пожари в тях и намиращите се в съседство горски територии е необходимо съсредоточаване на повече хора и техника. В тези случай човешкият фактор играе голяма роля за бързото ограничаване и ликвидиране на произшествието.

На мястото на произшествието от решаващо значение е извършването на предварително разузнаване с цел правилната разстановка на участващите сили и средства. Трябва да се има предвид и отдалечеността на някои от населените места в област Кюстендил от районните служби.

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН  Кюстендил
netinfo

РДПБЗН-Кюстендил, осигурява пожарната безопасност и защитата на населението на територията на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево, Невестино и Трекляно, като горските територии заемат площ 167 052 ха, което представлява 54,2 % от общата площ на област Кюстендил.

Кметът внесе предложение в ОбС да бъде предоставен дареният на общината автомобил „Фиат Фулбек“ на стойност 53 000 лв. на РДПБЗН за обезпечаване и подобряване изпълнението на функциите и задълженията им.

Решението бе гласувано на сесия на Общинския съвет-Кюстендил, на 27 септември, а автомобилът вече е на разположение на дирекцията. Кметът П. Паунов и Б. Редански споделиха убеждението, че обезпечаването на пожарната безопасност е гаранция както за по-добър живот на хората, така и за по-резултатни и безпроблемни стопански и обществени дейности.

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН  Кюстендил
netinfo


Комисар Георгиев прие с благодарност предоставения високопроходимавтомобил, като връчи и на двамата Плакет за принос в партньорството с РДПБЗН-Кюстендил, по опазване живота, здравето и имуществото на гражданите.