Вая Драганова
Вая Драганова / Анна Недкова
Кюстендилката Вая Драганова спечели второто контролно на национален отбор по художествена гимнастика- девойки (индивидуално), резултатите от които ще са валидни за определяне на двете гимнастички от България, които ще заминат за олимпийската квалификация за Младежките олимпийски игри през февруари месец в Москва.

Младежките олимпийски игри ще се проведат през месец септември в Буенос Айрес, Аржентина, а квотите ще се раздават на квалификацията в руската столица от 12-ти до 15-ти февруари догодина. На квалификациите могат да участват по две гимнастички от страна, като за Олимпиадата ще се класира само една представителка от държава. Класиралите се до 18-то място за многобой в Москва ще участват в младежките олимпийски игри.

Вая Драганова
Анна Недкова

Вая Драганова
Анна Недкова

Съставът на българския отбор ще бъде ясен непосредствено преди заминаването за състезанието, като ще се вземат предвид резултатите от контролните, както и моментната форма на състезателките.

РЕЗУЛТАТИ ОТ 2- то КОНТРОЛНО:

1. Вая Драганова(Левски Триадица) София
2.Елизабет Йовчева(Чар ДКС) Варна
3.Анна Келман(Чар ДКС) Варна
4.Татяна Воложанина(Левски Илиана)
5. Вероника Любчова(Авангард) София

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ ОТ ДВЕТЕ КОНТРОЛНИ, ВАЛИДНИ ЗА МАЛДЕЖКАТА ОЛИМПИЙСКА КВАЛИФИКАЦИЯ:

1.Елизабет Йовчева (Чар ДКС) Варна
2. Вая Драганова (Левски Триадица)
3.Татяна Воложанина (Левски Илиана)
4. Анна Келман (Чар ДКС)
5. Вероника Любчова

Вая Драганова започна кариерата си във “Велбъжд”- Кюстендил, а в момента е състезател на “Левски- Триадица”. Нейният треньор в Кюстендил Валя Машова бе поканена да съдийства на контролното състезание.
“Въпреки, че беше болна, Вая игра много хубаво. Демонстрира израстване и се надявам, че ще пътува за Москва, да се бори за квота за Младежките Олимпийски игри в Аржентина”, каза за Дарик Валя Машова.

Вая Драганова
Анна Недкова

Новоизбраният Президент на Техническия комитет към ЮЕГ Мария Петрова и Президента на БФХГ Илиана Раева бяха посрещнати с много аплодисменти и поздравления във връзка с изключителната чест за България с избора на Мария Петрова за президент на техническия комитет по художествена гимнастика в ЮЕГ!

Вая Драганова
Анна Недкова

 
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил