Ураганният вятър през почивните дни нанесе щети в Дупница и Сапарева баня
Ураганният вятър през почивните дни нанесе щети в Дупница и Сапарева баня / netinfo

Множество сигнали са постъпили в администрациите в Дупница и Сапарева баня за щети нанесени от ураганния вятър през почивните дни. Най- честите сигнали са били за изкоренени дървета и счупени клони. В Дупница екипи от общината са поправили две светофарни уредби, които са били повредени, в с. Крайници е бил повреден покрива на сградата на детската градина, в Червен брег и Яхиново са паднали и електрически стълбове.
„Добре че, покривът на детската градина в Крайници падна в почивен ден. Какво щеше да стане ако бяха там и децата ? Този покрив бе ремонтиран преди година и половина. Паднал е заедно с дървената конструкция. Това говори за лошото качество на изпълнение на поръчките и за липсата на контрол на качеството", коментира пред Дарик лидерът на „Народен съюз" Вергил Кацов.
В Сапарева баня също има нанесени щети - паднала е изолацията на северната стена на училището в града, счупен е и голям фасаден прозорец на сградата на общината. Заради падащи керемиди, ламарина и клони са пострадали и няколко автомобила. И в двете общини имаше проблеми с електрозахранването.