Ученици се биха в двора на Гимназия Неофит Рилски, двама в ареста
Ученици се биха в двора на Гимназия Неофит Рилски, двама в ареста / Дарик Кюстендил

Двама ученици от ромски произход от Спортно училище "Васил Левски"- Кюстендил набиха  десетокласник от гимназия "Неофит Рилски", малко преди 12 часа. Инцидентът е станал в двора на гимназията.

"Сбиването е станало след скарване между тримата, след което е последвало сбиване. Пострадалото момче е на 16 години и е с повърхностни наранявания по крайниците и в областта на главата. Почти веднага класната ръководителка на пострадалия  е сигнализирала полицията.  Установени са нападателите, които са пълнолетни. Касае се за хулиганска проява, която за щастие не е завършила със сериозни последствия", каза за Дарик говорителят на ОД  МВР- Катя Табачка. Те са задържани за 24 часа в ареста с полицейска мярка.

От обясненията на потърпевшия и съучениците му е установено, че се касае за стара вражда, уточниха от полицията.

"Побоят е станал в двора на гимназията. Имаме охрана само през нощта, осъществявана от ОП "Общинска охрана". Вътре в сградата имаме инсталирани камери, но инцидентът е възникнал извън техния обхват.  Ролята така да се каже на бодигардове играят дежурните учители.Знам за случая от учениците. Отправена е реплика от Деян към двамата нападатели, които реагират и го бият",  допълни директорът на Гимназия "Неофит Рилски" Ганка Чанева.

"Проблемът е стар конфликт. Научих от Деян, че заради него се е преместил от Спортното  училище  в гимназията. Дойде в девети клас", каза още Чанева .

По информация на Дарик,  нападателите са с последно предупреждение за изключване от Спортно училище "Васил Левски", заради натрупани неизвинени отсъствия. Те са били приети с футбол. Единият, Борис е в 10- ти клас, като го повтаря, а другият се казва Митко и е в 12- ти клас.