Трима кюстендилци от Евротрамп ще участват на СП по скокове на батут
Трима кюстендилци от Евротрамп ще участват на СП по скокове на батут / Дарик- Кюстендил,архив

Трима кюстендилци, състезатели на СК "Евротрамп" са в националния отбор на България, за Световното първенство по скокове на батут. Шампионатът ще се проведе в Одензе, Дания, от 23 ноември до 07 декември.
Българският национален отбор е от 4 мъже и жени, и 12 юноши и девойки. Спортист №2 на Кюстендил за 2013 и 2014 година, Кристияна Кръстева ще участва в индивидуалната надпревара по скокове на батут при 15- 16- годишните и на синхрон с Анита Макулова от Стара Загора.
Яна Николова ще представя България индивидуално при момичетата на 11- 12 години. Еманоил Валентинов е получил доверието на федерацията за индивидуалната надпревара при момчетата 11- 12 години и в синхрон с Георги Николов от Габрово.
Ръководител на делегацията ще бъде председателят на БФ по скове на батут Стоян Димитров. Главен треньор е Мариана Макулова.
Двама кюстендилци ще представят България при съдиите- Мариела Стойчева и Иво Кръстев.
Подготовката на националните състезатели продължава с лагер в Стара Загора от 7- 15 ноември и втори лагер от 22- 30 ноември, след който състезателите пътуват за Копенхаген със самолет и от там с автобус до Одензе.