Съветнически мъки в Бобов дол. Болницата дължи много пари
Съветнически мъки в Бобов дол. Болницата дължи много пари / netinfo

  Три сесии на ОС- Бобов дол са свикани за два дни през следващата седмица от двама председатели.

  Димитър Ганчев свиква заседание на ОС на 23 септември от 10 часа, с дневен ред от провалената последна сесия. Отново той кани съветниците и на 24- ти от 10 часа заради финансов проблем с МБАЛ "Стоян Сантев".

  Димитър Атанасов е насрочил заседание на ОС също за 24- ти, но от 9 ч или 1 час по рано. Дневният ред включва 18 точки и една от тях отново е за болницата. "Това са най- неотложните въпроси, които стоят на дневен ред", коментира за Дарик заместникът на Атанасов- Нели Карипова.

  "Колегите знаеха, че съм свикал  2- те сесии и на контра насрочиха заседание час по- рано на 24- ти", заяви Димиър Ганчев.

  Благоевграска фирма е завела изпълнително дело срещу бобовдолската болница. Лечебното заведение дължи 175 402, 40 лв. и е заплашено от запор на имуществото. Крайния срок за разплащане е 5- ти октомври.

  Областната управа обжалва решението на Административен съд- Кюстендил, който отказа да образува дело по сигнала на областния управител, с който той оспорваше тайния вот при смяната на Димитър Ганчев с Димитър Атанасов. Сигналът е вече във Върховен административен съд. "Докато съда се произнесе окончателно по спора за председателя на ОС- Бобов дол, легитимен председател е Димитър Ганчев", коментираха от областната управа.