Свободни места в 7 паралелки с прием след 7 клас, след третото класиране
Свободни места в 7 паралелки с прием след 7 клас, след третото класиране / Дарик Нюз,архив

Няма да се наложи да бъдат закривани паралелки след третия етап на класиране, с прием след 7 клас. 15 са незаетите места, в 7 паралелки в Дупница и Кюстендил, след третото класиране. Най- много от тях- 6 са в ПГ по облекло и стопанско управление- "Бизнес администрация". Само две са свободните места в Кюстендил и те са в Езиковата гимназия, по едно в паралелките- английски с немски и английски с испански език.
Три са незаетите места в "Технология на фармацевтичните и парфюмерийни козметични продукти" на ПГ по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница. Две места има в паралелката "Математика и информационни технологии" на Гимназия "Христо Ботев", училището предлага и едно място в "Предприемачество и бизнес". Едно е незаетото място и в профил- Технологичен- "Информационни технологии" на СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница.
За незаетите места след Трети етап на класиране може да кандидатстват ученици, отговарящи на изискванията за участие в приема. Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и необходимите документи по график, определен от директора на съответното приемащо училище, информират от РИО- Кюстендил.