Светлина Велинова с медал за Тонус от IV Plovdiv Cup Аеrobics Open
Светлина Велинова с медал за Тонус от IV Plovdiv Cup Аеrobics Open / netinfo

Състезатели от кюстендилския клуб по аеробика "Тонус" участваха на международния турнир- IV Plovdiv Cup Аеrobics Open. Медал за клуба спечели Светлина Велинова, в категория 12-14-годишни,. Тя участва в група, сформирана от два клуба - СК "Тонус" и СК "Самоков". Отново със съотборници от самоковския клуб, Светлина Велинова се класира 4-та в категория "Трио".
На турнира в Пловдив участваха гимнастици от България, Русия, Украйна, Германия и Турция. Наблюдател от Световната федерация по гимнастика бе проф. Мария Минева.
Спортист №3 на Кюстендил за 2013 година, Габриела Ковачка се класира 5-та при жените, а Михаил Лучански е 5- ти при 15-17-годишните юноши.
Мартин Ковачки завърши 8-ми, като задмина силни състезатели от Русия и Германия, а със съчетанието си в категория "Двойки", заедно с Анна Байрактарска се наредиха на 5-то място и малко не им достигна за медал, в категория 9- 11 години.
"Силно състезание беше. Децата се справиха добре, имайки предвид условията, в които се подготвяха. Все пак успяхме да освежим залата ни. Специални благодарности на г-н Паунов и г-н Гиков за това, че винаги са подкрепяли и продължават да подкрепят спорта в Кюстендил", каза треньорът и председател на СК"Тонус" Галя Миткова-Миладинова.

В средата на следващия месец е Националната купа в Боровец, второто най- важно за годината състезание от републиканския календар.