Сребро и бронз за гимнастичките на Велбъжд от международен турнир в Стара Загора
Сребро и бронз за гимнастичките на Велбъжд от международен турнир в Стара Загора / netinfo

Спортен клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" взе участие на 4 - тия Международен турнир по художествена гимнастика в Стара Загора, с 2 ансамбъла и 3 деца -индивидуално. В състезанието се включиха гимнастички от 25 отбора, от 8 страни, между които - Русия, Египет и други.

Ансамбълът- деца родени 2006 г. и по-малки се класира на ІІ място и спечели сребърни медали, в състав: Виктория Вучкова, Рая Сръндева, Виктория Накова и Михаела Кирилова.

Ансамбълът- деца родени 2004 г. и по-малки  се нареди на V място, в състав: Мишел Иванова, Маглен Бурназка, Андреа Димитрова и Йоанна Валериева.

И двата ансамбъла са подготвени от треньорката Весела Петрова.

"При индивидуалните участнички най-голяма радост ни донесе Мишел Иванова, която при оспорвана конкуренция се класира на ІІ място и се окичи със сребърен медал, с треньор Весела Петрова", каза за Дарик президентът на клуба Блага Шишкова.

При деца родени 2003 година- Леонор Божанова завоюва бронзов медал на топка, на въже  е пета , в многобоя завърши 4- та. Треньор- Валя Машова. Елизабет Шопова също спечели бронзов медал, но в многобоя, като се класира на четвърто място в съчетанията на въже и топка. Треньор- Мая Юн.