След Спортист №1 на Кюстендил, Евелина Николова вече е Спортист на годината на НСА
След Спортист №1 на Кюстендил, Евелина Николова вече е Спортист на годината на НСА / НСА

Евелина Николова е Спортист на годината на Национална спортна академия. 20- годишната спортистка има успехи както в борбата, така и в сумото. Тя бе "Спортист №1 на Кюстендил" за 2011 година.
Евелина Николова получи чек на стойност 2 000 лева, годишна стипендия, който й бе връчен от Васил Мирчев, член на Съвета на настоятелите на НСА.


Годишните награди "Спортист и треньор на годината" на НСА "Васил Левски" бяха връчени на специално тържество, организирано от Студентския съвет и Асоциацията на спортните клубове към висшето учебно заведение. Събитието се проведе под патронажа на Ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев.
Евелина Николова е родена в Петрич, но разви качествата си като спортист в Кюстендил, където завърши Спортното училище. Тя бе състезател на клуб "Васил и Георги Илиеви" по борба и на клуб "Крис" по сумо.
През 2013 година има бронзов медал от ЕП по свободна борба за девойки, сребро от шампионата на Европа по сумо за жени и златно отличие на ЕП за девойки също по сумо. Евелина Виколова завоюва и 5 златни медала от ДЛШ и ДП за жени, ДЛОШ, ДЛШ и ДП за девойки.


Треньор на годината е гл.ас. Рашо Огнянов, доктор, треньор по свободна борба към СК "НСА- Академик".
Сред наградените най-изявени спортисти на годината на НСА бе още един носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил"- каратеката Веселин Димитров. Победителят в анкетата на кюстендилските спортни журналисти за 2008 година е трети на Световно първенство, трети и на Европейско първенство- индивидуално, и шампион на първенството на Стария континент за 2013- отборно.