Слаб интерес към днешната акция за доброволно кръводаряване в община Кюстендил
Слаб интерес към днешната акция за доброволно кръводаряване в община Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

При много слаб интерес преминава днешната акция за доброволно кръводаряване в община Кюстендил, която се провежда в Килийното училище. Към този час, една 5- ма общински служители са дарили кръв и нито един гражданин.
"Може би не сме улучили момента, мястото или не е добре разгласена кампанията. Винаги е имало по- добър отзвук сред общинските служители и граждани са идвали.
Може би, в последно време има много призиви за дарителство, хората се научиха да виждат лице и след това да се отзовават", коментира д- р Десислава Илиева, началник на отделението по трансфузионна хематология в кюстендилската болница. Тя допълни, че една акция в самата сграда на общината би била много по- успешна и такава ще се планира за следващата година. Има план за кръводарителска акция в община Дупница през декември.

Слаб интерес към днешната акция за доброволно кръводаряване в община Кюстендил
netinfo

Запазва се броят на кръводарителите. Те са около 1 500 до момента за Кръвна станция- Кюстендил, а през миналата година донорите са били 1700. "Основно става дума за редовен, обучен контингент от кръводарители, Рядко идват младежи, навършили 18 г. от любопитство. Някои казват, че летят. Други, че се чувстват полезни на обществото. Процедурата е най- много 30 минути, едно кръвовземане а до 8 минути, останалото е попълване на документи", коментира д- р Илиева пред Дарик.