Силвия Велкова изготвя деловодна справка по електронен път за улеснение на гражданите
Силвия Велкова изготвя деловодна справка по електронен път за улеснение на гражданите / Иво Кирилов, Дарик

Обща администрация е ресорът, за който ще отговаря заместник областният управител Силвия Велкова. Той включва 8 звена. Сред първите задачи на Велкова е изготвяне на деловодна справка по електронен път.


„На сайта на областна администрация гражданите съвсем скоро ще може да правят тази справка по електронен път. До сега за подаваните си заявления хората са получавали входящ номер, съвсем скоро този номер ще бъде под формата на код. Когато този код се въведе на страницата на сайта ни всеки ще получи информация до къде е стигнала неговата преписка. А моята задача е така да се опрости процедурата, че да може улесни хората и бизнеса", заяви Велкова. Сред нейните приоритети са законноста, диалогичноста с хората и срочността.


„Моят опит с администрацията бе от другата страна на гишето. Процесите, които наблюдавам отвътре изглеждат по съвсем различен начин. Ще се опитам да намаля тази разлика. Установявам, че не всичко може да е така подредено, че да бъде удобно на хората, защото трябва да се съгласува от доста инстанции", допълни зам.- областният управител.