Шотландци като тези
Шотландци като тези / netinfo

    Трябва да си представиш Ървин Уелш като католически свещеник, за да си представиш и шотландци / +англичанин +момиче от Африка/  като тези, които идват от Британските острови на Балканския полустров, за да боядисват катерушки в детски градини. Сравнението е преувеличено в полза на детските градини и техните добре окосени дворове.

    Добрите стари шотландци са на възраст 17-22 години и идват насам с косачка, 8.5 тона пясък и пари като за 4 люлки. Вероятно и с джобни достатъчни за много бира / "zagorka, yes, it's nice beer, very nice"/ и "помбер". Ние не знаем защо организацията YMCA залага на силно изрусени младежи / момичетата им са традиционно светлокоси/ с много, много татуировки, които в началото те карат да питаш дали някои от тях не членуват в по-специални организации, които да идват в България и да сложат по една ръка в ремонтите.

    Истината е, че извън догадките, те доста енергия са хвърлили  в обновяването на детските дворове, което е направило силно впечатление на персонала на детската градина в кв. "Запад", в Кюстендил.

    Когато ги наблюдаваш някакси не ти се вярва, че тъкмо тези свободолюбиви и с много обици млади хора са пример за спазване на обществените норми в Шотландия, та чак са ги изпратили тук, за да се похвалят. Ние можем да предположим, че те нещо са сгафили там, нещо дребно, което тук никой няма да ти го брои, но социалната им система е такава, че те ще станат по-добри с това упражнение.

    От управата на ЦДГ "1-ви юни" искрено са видяли хора, които безкористно помагат и са отвърнали със специална вечеря с много български ястия, български шоколад, много диплянки на града и дискове с българска музика. Подарено им е и българското знаме.  

   На нас такива шотландци са ни добре дошли. Наистина.

   Единият от шотландците имаше тениска с прекрасния надпис "Pimp my bride". Момичето от Африка беше на път на да ме учуди, когато каза, че времето тук много й напомня за родния дом в Африка.

   Но по-важното е:

   Къде другаде в България сте били ?  чуй