Райчо Цветин
Райчо Цветин / netinfo
Културно- историческо наследство и вероизповедания, околна среда, транспортни връзки, държавни и общински имоти са ресорите на новият зам. -областен управител Райчо Цветин.
„В областта няма пряка транспортна връзка между Рила и Кюстендил, хората трябва да пътуват през Дупница и Благоевград ако имат работа в областния град, а това е много неудобно.Проблем в малките общини е  и голямата безработица, липсата на трайни работни места.Трябва да работим за привличане на стратегически инвеститори.Най – важното за мен е  честното отношение, мен ме познават като честен човек и ще работя публично и прозрачно в услуга на населението”, заяви Цветин.
Той е от град Бобошево, женен с две деца. Съпругата му е директор в ДСП Благоевград.Той е бил директор на Социален патронаж, под негово ръководство потребителите на социалната услуга са ес увеличили от 24 на 68 души.От 2011 година е председател на Общински съвет Бобошево.
„Ние приехме 840 решения през моя мандат и под 1% от тях са върнати за преразглеждане от областния управител, допреди това съветниците приемаха между 300 и 400 .Бяхме един от положителните примери в област Кюстендил.За първите 2 години имахме повече решения от общините Кюстендил и Рила.Заемането ми на длъжността заместник областен управител почива на опита, който имам”, каза още Цветин.