Първан Дангов прогнозира нов председател на ОС- Дупница
Първан Дангов прогнозира нов председател на ОС- Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Проведените избори в община Дупница са показателни за неумението на ГЕРБ да управлява общината, каза на пресконференция независимият общински съветник Първан Дангов и допълни, че това е класически протестен вот срещу управляващите в Дупница. Според Дангов, незадоволителния резултат се дължи на високомерието, поредицата от грешни управленски ходове, свързани с неуспешния опит да бъде реализирано депото за твърди битови отпадъци край с. Джерман и липсата на каквато и да било адекватна кампания по време на изборите. „Кампанията завърши с чалга, като така и почна" коментира Дангов.
„От тук нататък смятам, че политическото представителство и най- вече мнението на политическите сили в ОбС категорично няма да бъдат същите", прогнозира съветникът. Той очаква да има ново преструктуриране в ОбС. „Има заявки за ново ръководство на местния парламент от различни политически сили, за смяна на председателя" допълни Дангов.
Според него, Емил Гущеров заслужено няма да представлява дупничани в бъдещия парламент, тъй като цялата му кампания е преминала под мотото, че няма да се пътува от Дупница до Кюстендил за книжките.
Първан Дангов критикува и кметския екип, който не е осигурил адекватни маршрути, по които да се движат пътуващите от и към Бобов дол и Кюстендил, след затварянето на Аракчийски мост за ремонт. Според него е трябвало да бъде ремонтиран стария мост, където да минават автомобили или да бъде ремонтирана ул. "Хан Кубрат" и да се постави светофарна уредба .