Престъпленията намаляват, няма поръчкови убийства
Престъпленията намаляват, няма поръчкови убийства / ОД на МВР- Кюстендил

Спад на регистрираните криминални престъпления с 6, 4% и ръст на разкритите за 2012 г., отчете  директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Георги Джоглев. Коефициентът на разкриваемост е 42.21 %, като има увеличение със 7.23 пункта спрямо 2011 г. По Районни управления на полицията: в РУП Бобов дол- 9.77%, в РУП Дупница с 9.16%, в РУП Кюстендил с 4.6%  и в РУП Рила с 1.81 пункта.  За страната коефициентът на разкриваемост нараства с 3.26%.

Гости Отчет-анализа бяха окръжният прокурор Камен Пешев, заместник директорите на ГД "Национална полиция" и ГД "Гранична полиция" К. Димитров и М. Диков.

Окръжният прокурор Камен Пешев благодари на служителите за упорития труд, оцени като добро взаимодействието между дирекцията и прокуратурата, и пожела успех в осъществяването на приоритетите в работата през настоящата година.

Комисар Георги Джоглев определи като сравнително спокойна оперативна обстановка през 2012 година в областта, без значими престъпления с висока степен на обществена опасност и груби нарушения на обществения ред.

Престъпленията намаляват, няма поръчкови убийства
netinfo

През годината в областта не са извършени тежки престъпления с висока степен на обществена опасност, свързани с борба за надмощие, разчистване на сметки, няма тежки престъпления срещу личността. В областта няма извършени "поръчкови" деяния и терористичен акт.

С квалификация "убийство" са регистрирани три деяния, от тях един опит за убийство и две довършени - на битова основа, с установени извършители. Извършителят на едно от тях е лице с психични отклонения, а потърпевш е неговият баща.  Със смърт приключва и извършен грабеж спрямо млада жена в гр.Дупница. По случая е установен извършителят, води се досъдебно производство.