Почистват и подменят шахти в Дупница, канализация в Самораново
Почистват и подменят шахти в Дупница, канализация в Самораново / Община Дупница

Започна почистването на отводнителните шахти на територията на град Дупница. Над 50 улици са включени в списъка, като ще бъдат почистени наноси и боклуци. Изпълнител на почистването е фирма от София, а стойността на услугата е 3 000 лева без ДДС. Цялото почистване ще продължи 15 дни.
На местата, където има откраднати шахти, от строителният отдел към Община Дупница започнаха поставянето на бетонови шахти. Причината е, че железните привличат погледите на крадци, които ги "прибират" и предават за желязо.

Полагането на 160 метра канализация в село Самораново тече по план и ще приключи в срок, съобщиха от пресцентъра на кметството. Припомням, че от години живеещите в района се оплакваха от откритата канализация, която разнася миризми и фекалии, и замърсява голяма част от близките площи. През миналата година, на изнесена приемна в селото, жители поставиха този проблем като един от основните за разрешаване пред кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Изпълнител на поръчката е "Инженеринг Строй БГ" ЕООД. Поставянето на канализацията е от кръстовището на ул. "В. Демиревски" и "Й.Дотин" до кръстовището на "П.Яворов" и "Й.Дотин". Стойността на поръчката е 9 814.40 лева без ДДС, а срокът за изпълнение изтича в края на месец май.

Почистват и подменят шахти в Дупница, канализация в Самораново
netinfo