Планира се смяна на борда на директорите на кюстендилската болница
Планира се смяна на борда на директорите на кюстендилската болница / Дарик- Кюстендил,архив

Иван Андонов бе преизбран за нов 6- месечен мандат като председател на ОС- Кюстендил. Той получи подкрепата на 33 съветници при тайното гласуване, а 3 плика се оказаха празни.
Предложение за смяна на борда на директорите е първа точка в дневния ред на Общо събрание на акционерите в МБАЛ "- Д- р Никола Василиев", което ще се проведе на 16 март.
Съветникът Младен Ризов поиска на следващата сесия да бъде поканен изпълнителният директор д- р Александър Величков, който да отговори на въпроса- защо има толкова много сигнали от недоволни пациенти, от обслужването в болницата? Ризов сигнализира за лошо отношение към 8- месечно бебе болно от пневмония.

Кметът Петър Паунов посъветва да не се бърза с поканата, а да се изчака общото събрание.
"Предстоят сериозни анализи на състоянието на кюстендилската болница, необходима е реална оценка. Голяма част от добрите специалисти едва се задържат. Най- вероятно става дума за недобра работна среда", коментира Паунов.

В борда на директорите на кюстендилската болница са- д- р Людмил Стоянов, д- р Христо Караканов и д- р Александър Величков, който е и изпълнителен директор на лечебното заведение.