Петър Паунов: Решението за видеокамерите не е демократично
Петър Паунов: Решението за видеокамерите не е демократично / Дарик Кюстендил

Кандидатът за кмет втори мандат на Община Кюстендил Петър Паунов ще обжалва пред ЦИК, решението на ОИК, с което се отхвърля предложението за монтиране на видеокамери в секциите за гласуване.

"В демократична държава, това не е нормално решение, защото цяла Америка и континентът и половин Европа, в абсолютно всички секции за гласуване има камери. Техниката, ако беше взета, щеше да се използва в детски градини и училища. Община Кюстендил не е купила предварително видеокамерите. Това ще е следващ наш ангажимент, за да се гарантира сигурност и спокойствие. Някой иска да скрие нещо в изборния ден и по начина, по който е гласувано, разбирам, че всички са заедно", коментира Петър Паунов. Според него, известно е, че има доста политически марионетки и хора, които са поставени от кръгове със сериозни финансови интереси.

"Не са един и двама хората, които искат да скрият, това което вършат. Десетилетия се премълчава и за това се случват неща, като в Катуница. Знаете, че преди това имахме Шишковци. Когато нещата стават на тъмно, обикновено ескалират в момент, най-неочакван и по най-неподходящия начин", така кандидатът за кмет отговори на въпрос дали ще има съпротива срещу видеокамерите в случай, че  се стигне до законодателно решение.