Петър Паунов: През тази година приоритет са младите хора и създаването на нови работни места
Петър Паунов: През тази година приоритет са младите хора и създаването на нови работни места / Иво Кирилов, Дарик

35 600 000 лв. е рамката на бюджета на община Кюстендил за 2015 г., обяви кметът на Петър Паунов, по време на общественото обсъждане на бюджета. През миналата година рамката е била 33 500 000 лв. На обсъждането присъстваха представители на общинска администрация и общински съветници.

„Надяваме се на една по- успешна година. Акцентите едва ли ще ви изненадат, наред с образованието, младите хора, децата в най- ранна детска възраст и социално слабите, акцентите са в инвестиционната програма и развитието на балнеологията, туризма и разкриването на нови работни места. Надяваме се, че това ще бъде годината, през която ще има първите постъпления и първите резултати от тази близо 7- годишна програма в тежка икономическа криза. Съумяхме да преведем общината през тежките моменти", заяви Петър Паунов.

Според кмета на Кюстендил, държавата продължава да не мисли за децентрализация.
„За нас е крайно неприемливо 85 % от средствата да остават в държавния бюджет, при положение, че основната тежест в услугите се пада на общините. Ключовото тази година е разкриването на нови работни места. Надяваме се вече на сериозни постъпления от инвестиции и осъвременяване на балнеоложката база", допълни Паунов.
Според него ако тази рамка на бюджета бъде спазена, ще бъде една успешна година за Кюстендил.

„Постарали сме се този бюджет да бъде реалистичен, дори леко консервативен. Ние се стремим да даваме възможност за една изключително спокойна бизнес среда. Тук са най- ниските наемни цени, както и най- ниската данъчна основа в цялата страна", коментира кметът на Кюстендил.