Петър Курумбашев в Кюстендил
Петър Курумбашев в Кюстендил / netinfo
Евродепутатът Петър Курумбашев проведе среща- разговор с граждани в Кюстендил. Това е втората му среща в рамките на два дни в областта, като вчера той се срещна и с жители на община Дупница.
„Бях си поставил задача, като евродепутат да обиколя всички области в страната. Кюстендилска и Русенска са последните две. Повечето въпроси на тези срещи, които поставят хората е защо се харчат така безобразно средствата на ЕС, също така разисквахме въпроса за пакета  за мобилността при товарните и автобусните превози, за което ние като български евродепутати удържахме положението. Хората се интересуват и за това дали ще има средства в следващите 7 години. Много си мислят, че каквото се направи до 2020 година и всичко приключва, което не е така. Европейските средства ще продължат”, заяви Петър Курумбашев. Той коментира и хубавият парк изграден пред читалище Братство и грозната фасада на бившото кино „В. Заимов”.

„Радвам се да видя един такъв прекрасен парк, но сградата отсреща разваля картинката. Общината е в правото си да задължи собствениците й да я поддържат в изряден вид. Има регламенти на много места общината го оправя и след това праща фактурата на собствениците”, каза още евродепутатът.

Той заяви, че е бил впечатлен при визитата си в една от транспортните фирми в Бобов дол. Според него е бил впечатляващ автопарка, който тя е разполага фирмата.
„Надявам се да не стане това, което се предлага от ЕС по отношение на автобусният превоз. Те искат да се либерализира и тук опасността е по- хубавите линии да бъдат взети от големи международни компании, а по- малките да останат за българските компании”, допълни Курумбашев.
Евродепутатът коментира в Кюстендил и наскоро преминалият референдум в Македония. Според него е бил неправилно зададен въпроса, като влизането в ЕС и НАТО е бил обвързан със смяната на името.

Петър Курумбашев в Кюстендил
netinfo